keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Kodin kuvaamisesta

Olen aina ollut oikea poropeukalo oman kotini kuvaamisessa. Luonnossa näyttää vielä suht' hyvälle mutta auta armias kun sen saa kameralla kuvattua niin hyi ällötys sentään että näyttää hirveälle ja ihan hävettää laittaa se julkiseksi kaikkien nähtäville, mutta kun parempaakaan ei osaa ottaa.

Olen tätä opiskellut ja opiskellut ja harjoitellut kameran ja kameroiden käyttöä, jos saisi jotain parempaa aikaiseksi. En omista ihanaa lukaalia ja tilaa on hyvin vähän ja se on varmaan yksi syy siihen että kuvista ei tule hyvännäköisiä. Mutta suurin syy on varmaan siellä kameran takana. En osaa käyttää kameran asetuksia oikein, vaikka on kuinka hyvä kamera ja mahdollisuudet vaikka ja mihin.

Olen varmaan koko loppuelämäni ikuinen kamerankäytön ja sisustuskuvaamisen (ja kuvaamisen yleensä) oppilas, joka ehkä tuurilla saa joskus yhden kuvan onnistumaan.

Eksyin taas tässä Houzz.comiin josta olen aiemminkin käynyt kuolailemassa ihania sisustuksia ja vinkkejä. Nyt löysin sieltä artikkelin "Take Better Photographs of Your House in a Snap", olen lukenut artikkelin joskus aiemminkin.
Nyt ajattelin jakaa sen myös teidän kanssanne. Tästä pääset lukemaan alkuperäisen artikkelin ja seuraavat kuvat ja tekstit ovat suoraan lainattuja artikkelista, suomennettuna hyvällä kääntötaidollani. | Following text & photos are directly borrowed from the site Houzz.com and translated to finnish. Link to the article Take Better Photographs of Your House in a SnapKannattaa käyttää laajakulmalinssiä. Laajakulmalinssillä saat enemmän kotiasi esille yhdessä kuvassa ja kotisi näyttää tilavammalta. Käytä 14-24mm linssiä ja ota vain muutama kuva tällä laajakulmalinssillä. Tämä paljastaa paljon tilasta ja antaa hyvän käsityksen siitä minkälainen tila on.Kannattaa käyttää luonnonvaloa. Vedä verhot sivuun, jotta mahdollisimman paljon luonnonvaloa pääsee sisälle. Värit pääsevät oikeuksiinsa, eikä sävyt ole niin kellertäviä kuvassa.Ei kannata käyttää salamaa. Jos käytät kameran automaattiasetusta, saattaa kamera laukaista salaman, jos huoneessa on liian pimeää. On toki hyvin houkuttelevaa käyttää automaattiasetusta, mutta kuvat näyttävät paljon paremmilta ilman salamaa. Säädä itse kamerasi asetukset ja ota salama pois käytöstä. Käytä mieluummin luonnonvaloa.Kannattaa sekoittaa luonnonvaloa ja keinovaloa. Vaikka tila olisikin valoisa suurien ikkunoidensa ansiosta, voi olla hyväksi käyttää myös keinovaloa, jotta tilaan tulisi lämmön tuntua. Liialliset loisteputkivalaistukset saavat kuviin vihreän sävyn, koeta siis välttää liiallista keinovalon käyttöä. Jos valaistus tuntuu ongelmalliselta, säädä kamerasi valkotasapaino asetuksia. Useimmissa digitaalikameroissa on automaattiasetukset, jotka säätävät  tasapainon tilanteen mukaan.Ei kannata luottaa pelkkään keinovaloon. Tilasta ei tule kovin houkuttelevan näköistä, valkoiset kääntyvät kellertävään ja näyttää kovin tunkkaiselta.Kannattaa kuvata peilejä sivusta päin. Kuvaa peilit ja heijastavat pinnat sivusta päin, jotta et vahingossa itse ole kuvassa. Jos kuvaat peilin tai ikkunan suoraan edestä päin, tulet itse kuvaan ja se saa kuvan näyttämään amatöörimäiseltä. Myös salama aiheuttaa ongelmia tällaisissa kuvissa.Kannattaa olla kärsivällinen kuvatessaan omaa kotiaan. Pienten muutoksien ja säätöjen tekeminen tilassa tai kameran asetuksien tajuaminen voi viedä aikaa mutta tällainen pieni opettelu auttaa sinua saamaan kodistasi parempia kuvia.

Jos koko kodin kuvaaminen tuntuu ylivoimaiselta haasteelta, jaa kotisi osiin. Aloita yhdestä huoneesta ja yritä saada siitä täydellinen kuva. Vasta kun olet selviytynyt yhden huoneen haasteesta, keskity sitten vasta seuraaviin tiloihin.

Kauniit ja onnistuneet kuvat onnistuvat vaatimattomallakin välineistöllä. Pienellä vaivalla saat loistavia kuvia kodistasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Jokaikinen kommentti on tervetullut! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...