lauantai 16. marraskuuta 2013

Hikoilua ja herkuttelua

Eilenpä olikin harvinainen päivä. Aamulla sain sellaisen oudon inspiraation, että lähdin kävely lenkille heti aamusta ennen aamupalaa. Siis tämä on todella harvinaista. Oli pakkasta ja hyvin raikas ilma. Hyvää musiikkia soittimessa niin kulkee lenkkikin paremmin! Itse kuuntelen hyvin nopeatempoista musiikkia sekä salilla että lenkillä, se antaa minulle energiaa enemmän kuin hidas.

Tästä saat kuunnella esimerkkiä treenimusiikistani:

Olin kävellyt hieman vajaat 3 km, kun katsoin SportsTrackerista matkaa. Päätin että tästä tulee liian lälly lenkki, jos kävelen kotiin asti, ei olisi tullut edes 5 km täyteen! Sittenpä läksinkin kävelemään vielä etiäppäin lisää lenkkiä, ja loppujen lopuksi tuli lenkille mittaa 7,7 km! Saa nähdä kuin jumiin jalat vielä meneekään. Olisi ihanaa saada samanlainen inspiraatio joka ikinen aamu, mistäs sitä inspiraatiota saa?

Eilen oli harvinainen päivä myös siinä mielessä, että meille tuli joulu! Ei, en ole sisustanut mitään jouluun liittyvää. Ei, kukaan ei ole saanut mitään lahjoja. Ei, vaan torstain ja perjantain välisenä yönä meidän pienessä uunissa muhi lähes 12 kiloinen kinkku! Illalla kuuden aikaan meni sika uuniin ja puoli viiden aikaan aamulla se oli valmis. Perjantaina illalla sitten herkuteltiin kinkun kanssa ja kissatkin sai pienet maistiaiset.

Joulukinkku

Kutomolla aion alkaa kutomaan makuuhuoneeseen sängyn viereen mattoja. 60x150cm:n mattoja kaksi ja yksi pienempi, 60x120cm oven eteen. Tänään aamulla järjestelin matonkuteita ja katselin, mitä on tarjolla omasta takaa. Koska makuuhuoneessamme on tekemäni tilkkupeitto farkuista, ajattelin työntää mattoihin mm. farkkua, vaaleansinistä ja valkoista. Saas nähdä, mitä kuitesta syntyy!

Tilkkupäiväpeitto

Olen huomannut itsestäni yhden asian, jonka olen tiedostanut kyllä ehkä jollain tasolla, mutten ole keskittynyt siihen sen kummemmin. Olen ollut kutomolla ja kuunnellut "saattoradiota" eli Radio Suomea, tai mikä lie Yle Suomi tms. se nyt onkaan. En ole jaksanut vaihdella kanavaa. Kuitenkin, huomasin uutisia kuunnellessani, kuinka ärsyttävää se onkaan, kun uutistenlukija ei puhu kirjakieltä! "Seuraavat uutiset kello seittemäntoista." "Sitä ja tätä ohjelmaa kello kuustoista" ARGH. Tiedän, etten itsekään puhu mitään selkokieltä ja välillä kuulostan ihan rekkakuskilta, kun on tapana kiroilla välillä vähän liikaakin. Mutta en olekaan uutistenlukija! Voi että miten tästäkin saa oikein inhon väristyksiä. Toinen asia joka ärsyttää, on päin persettä suomennetut sarjat ja yleensä suomennokset jotka ovat menneet kyllä kunnolla metsään ja syvälle! Tässä muistuu yksi hyvä esimerkki vähän aikaa sitten, kun mainostettiin sarjaa Miesten juttuja. Mainoksessa puhutaan naisesta, jonka rusketus näyttää Umppa Lumpalta (suomeksi) joka siis englanniksi sanotaan Oompa Loompa, ne on niitä ruskeita kääpiöitä Jali ja suklaatehdas (Charlie and the Chocolate Factory) -elokuvasta. Suomentaja oli saanut suomennettua sen Dupa Lupaksi. Onhan se lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana. Mun pitäis olla suomentaja.


Kynsiin (toiseen käteen) sain laitettua eräänä päivänä tipit ja geelit ja lakkaakin vielä! Meni kyllä ihan v*tuiks koko kynnet, mutta ei hätää, huomenna on hyvän ystävän kanssa KYNSIPÄIVÄ! ♥
Me ollaan pidetty nyt muutamia kertoja jo näitä kynsipäiviä ja ne menee kyllä aina niin vauhdilla, että päivän päätteeksi katotaan mitä ollaan saatu aikaiseksi ja kerran sain toisen käden laitettua, kun oli niin paljon juttua ja mietiskelyä että mitä kynsiinsä laittaa ja muuta, ettei niitä kynsiä sitten kerennytkään laittaa. No, jos tuo toinen käsi saisi jotain huomiota sitten huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Jokaikinen kommentti on tervetullut! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...